Stabdyti baldų gamybos nereikėjo

2020 06 29

Beveik du mėnesius sustabdyta baldų gamyba šalyje gali atnešti daugiau žalos, nei naudos, aktualią temą nagrinėja „Verslo žinių” žurnalistė Rima Rutkauskaitė.

„Kai beveik 75% mūsų pirkėjos parduotuvių pasaulyje buvo uždaryta, praradome kovo ir balandžio pardavimus. Tuomet atrodė, kad mūsų gamyba gali susitraukti maždaug 60–70%. Bet šiandien užsakymų kiekis didesnis negu iki COVID-19 pandemijos. Tiek „Freda“, tiek Geras baldų fabrikas buvo uždaryti vienu metu – balandžio 7 d., ir abu darbą atnaujino gegužės 11 d., nedirbome 4 savaites ir 4 dienas“, – sako Antanas Ėmužis, „Fredos“ ir Gero baldų fabriko akcininkas.

Anot jo, priversti būti namuose gyventojai geriau pajuto, kuriuos baldus reikėtų atnaujinti, ko namuose trūksta. Ir atidarius parduotuves suskubo įgyvendinti planus. Be to, kaip ir per ankstesnę krizę, dalį pirkėjų susigrąžinama iš brangesnių baldų segmento.

„Per kiekvieną krizę, kuri mažina vartojimą, dalis prabangesnių baldų pirkėjų pereina į žemesnių kainų segmentą. Per 2008 m. krizę mes augome ir atsistojome ant kojų“, – prisimena verslininkas.

Iš šios dienos pozicijų vertinant karantino mėnesius, A. Ėmužio manymu, stabdyti gamybą beveik penkioms savaitėms buvo klaida. Reikėjo toliau dirbti į sandėlius – šiandien viskas būtų parduota.

Visą straipsnį galima perskaityti čia: